lördag 14 juni 2003

Laxkotletter m dillpotatis och broccoli.

Orkade inte gå till mitt ena jobb pga av influensa. Mår bättre, men inte tillräckligt bra för att arbeta.

Lagade Laxkotletter till kvällsmat igår:

Laxkotletter salt peppar 1/2 citron Potatis dill hollandaise-sås broccoli


Recept för oss nybörjare.
Låt laxkotletterna ligga framme så att de tinar. Om du vill kan du ha dem i kylen över natten.
Skala och tvätta potatis, räkna två till tre per person. Koka under tiden som du skalar upp en gryta välsaltat vatten. Lägg i potatisarna genom att sticka ner halva och släppa så slipper du skållhett stänk. Klipp ned lite dill.
När cirka tio minuter har gått kan du värma stekpannan och bryna en matsked smör i den. Själv tycker jag bäst om gjutjärnstekpannor. Lägg i Laxkotletterna i stekpannan på medelvärme. De ska stekas ca 4 minuter på var sida. Tänk på att inte fylla stekpannan med för mycket av det som ska stekas. Täck max 2/3 av stekpannans yta. Salta och peppra framåt slutet.

Under tiden kan du göra pulversås, hollandaise är gott.

Om broccolin är färsk ska den ligga i en liten gryta med någon deciliter saltat vatten. Lägg på ett lock och låt ångan göra broccolin mjuk. Häll smält smör över broccolin när den väl ligger på tallriken.

Servera detta med vitt vin om du har det, annars rekomenderas apelsinjuice eller mjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar