torsdag 6 oktober 2005

Plantera om

Att det kan vara så tillfredställande att plantera om krukväxter. Jag har köpt en terakottakruka de senaste två gångerna jag varit ner på Hemköp på Vårväderstorget eftersom mina stora växter i stort sett försökt spränga sig ut ur sina gamla krukor. De har ledset och förebrående betraktat mig när jag kommer med kannan.
Jag har en kaktus som jag inte vet namnet på som dock har klarat sig mycket bra. Vi möttes första gången en sen natt (eller tidig morgon) på en tvärgata till Frejgatan vid Odenplan i Stockholm. Jag var på väg hem då jag såg något av det mest fantastiska i mänsklighetens historia.

En container.

Inuti det röda plåtspektaklet låg, förutom ett antal slipsar jag ännu använder (förutom en som gick det hemska ödet till mötes att bli tvättad av pojkvän) en kaktus i kruka. Den såg synnerligen ledsen ut, men hade inga bladlöss eller liknande och blev sålunda räddad till en skyddad tillvaro i lägenheten på frejgatan 50, där den enda tidigare krukväxten varit en klassisk kaktus som följt med från Magnus pojkrum och som nu mer var en växt-zombie än levande.

Den följde med mig ner till Göterborg när jag hämtade mina saker och har två gånger fått ny, större kruka. Det som var dags för nu var att dela upp den i tre olika krukor. Detta gjorde slut på den lilla säck med jord jag hade köpt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar