söndag 22 januari 2006

Omvälvande vecka

Det finns rätt mycket att berätta, men jag vet inte riktigt var jag ska börja denna underbara dag då solen skiner på snön. Moa har flyttat in i lägenheten och är inneboende i mitt rum. Mitt skrivbord och min dator har istället flyttats in i Jonnys rum så det är nu kontoret.


måndags trodde jag och Daniel att vi skulle börja på magister-kursen för att skriva D-uppsats. Så blev det inte. Istället fick vi sätta oss ner och prata med en studievägledare om att vi var obehöriga enligt skolans regler. Jag har inte godkänt på en viktig tenta. Innerst inne visste jag att allt skulle ordna sig, men att inte veta vad som nu skulle hända var fruktansvärt. Antingen kanske problemen kunde lösas, eller så skulle vi få börja på en annan kurs på vår skola (bibliotekshögskolan)
Vi hade ändå blivit tilldelade en handledare och studievägledaren tyckte att vi kunde möta honom medan hon talade om vårat problem med en person högre upp i hierarkin. Det var dock en stund kvar till det mötet så jag och Daniel gick och sa hej till Magnus som är en av lärarna på den inriktinign som vi kanske skulle börja gå istället. Sedan gick vi på deras kursintroduktion bara för att smyga ut mitt i för att möta vår handledare.

Handledaren dök inte upp! Vi skickade ett mail till honom där vi frågade var han var och gick och letade efter honom utan framgång.
Efter detta hade jag ont i magen så jag sa att jag gärna ville träffa kuratorn och vi gick dit. Tur i oturen så kom både kuratorn och sjuksyster tillbaka från ett informationsmöte de hade varit på just då. Kuratorn Yvonne hade genast tid för mig och Daniel och hon hjälpte till att lugna mig jättemycket.
Vi pratade lite fram och tillbaka och det visade sig att skolan antagligen inte kan hjälpa mig med den obligatoriska tentan, men att de har vissa skyldigheter gentemot mig ändå.

Möte bestämdes mellan mig och samordnaren för elever med funktionshinder på tisdagen kl 14:00.
Även detta möte gick jättebra och vi gick igenom vilken sorts hjälp jag ska få och jag ser fram emot det. Fick även svar på mailet från den handledaren vi skulle ha på magisterkursen och han skrev att han inte blivit underättad om mötet, vilket ger mig oroliga känslor. Gick till Café Talang när jag kom tillbaka till Göteborg och när de stängde klockan 18.00 gick jag och sambon och tränade.


På onsdagen den 18:e hade jag ingenting att göra och hade lovat mig själv att ta ledigt. Men jag hade en orolig känsla i kroppen som slutade med att jag ringde ner till frisören på vårväderstorget. Hon sa att hon hade tid direkt klockan 14:00 och jag gick dit och skaffade mig en frisyr. Hon hjälpte mig att klippa bort allt som blivit kemiskt sönderbränt av mina blekningar.

På torsdagen gick jag och Daniel på två föreläsningar på Koll 1, vilket numera är vårt kollegie, och på lunchen registrerade jag mig på studentservice. Det var en tjej inne på studentservice innan mig som fick tillbaka en tentamina. Hon skrek till, överlycklig och gav damen där inne en kram.
När hon kom ut sa jag "jag vet inte vad som hänt, men grattis". Hon såg verkligen överlycklig ut.
När jag kom tillbaka till göteborg satt jag av lite tid på Café Talang med mina vampyrlajvspolare och sedan var väl tanken att jag och min sambo Jonny skulle träna men vi hoppade över det.

På fredagmorgonen loggade jag in på CSN:s hemsida och skickade in studieförsäkran. Pengarna för januari borde komma i tid. Moa vaknade upp till de flyttkartonger hennes far hjälpt henne att få hit under torsdagen och jag bjöd henne farväl och gick och tränade. Missade dock mina 18-kilos triceps pushdowns på grund av att det hantag jag gillar att använda var på vift. Funderade på att sola solarie men låg istället länge i bastun och läste Metro. På kvällen spelade jag, Jonny, Moa och Varg brädspel i vardagsrummet.

På lördagen tog vi ett tidigt tåg till Uddevalla för att lajva i deras vampyrlajvskampanj. Det kom rätt så lite folk, men det vart inte omöjligt att lajva. Jag lekte en massa i snön med min gangrelkaraktär Cess och det var roligt, för jag hade bra kläder för det med termobyxor och massor med lager av kläder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar