tisdag 19 februari 2008

Dålig dag blev bättre


Idag skulle två viktiga saker ske, dels skulle det köpas tyg och dels skulle jag och min uppsatspartner anmäla vår uppsats till slutseminariet.
Vi han inte jobba på uppdsatsen särskilt länge innan datorsalen blev bra mycket fullare än vad den brukar vara. Efter en stund förstod vi att en lektion skulle hållas i den. Inte bara i den datasal vi vistades i heller, utan även i den brevidliggande, så kallade "lugna" datasalen. Den sista salen i korridoren kallas för "tysta" salen så där inne vill man ju inte sitta och disskutera sin uppsats.
Vi beslöt att ta lunch, vilket för dagen var stekt fläsk och löksås. Jag gillar stekt fläsk med löksås. Efteråt bestämde vi oss att istället nyttja bibliotekets datasal på femte våningen som vår nya tillflyktsort. Vi valde ett lugnt litet hörn och upptäckte dock att datorn vi valt på framsidan enbart hade en usb-port och inte två. Jag fick krypa in under skrivbordet och under montera in min bärbara hårddisk (Ceedoo, make any computer YOUR computer) på baksidan då den kräver två lediga usb-portar.
Datorn var seeeeeg i uppstarten. Sen var den seg på att starta word. Sen fick den inte kontakt med skrivarna. Vilket inte var så konstigt då standardskrivaren helt enkelt INTE FANNS. Jag fick skriva ut referenslistan i ett annat rum och min uppsatspartner fick hämta den där innan han gick och lånade de böcker det nu är dags att dubbelkolla. Ungefär nu åt jag ett äpple, mest för att jag var uttråkad och nyfiken på hur det mycket gröna äpplet smakade. Omoget. Ja, altså äpplet, inte jag.

Vi slängde dock iväg vår anmälan till slutseminariet, samt anmälde intresse att vara opponenter (man MÅSTE vara det någon gång, men det sker i mån av utrymme.)

Sen satt jag och tragglade med sånt arbete som, även om det är lite intressant tar väldigt mycket tid.
Någon stund efter tre knöt vi ihop säcken av ren trötthet och jag begav mig ut mot Knalleland där en snäll busschaufför släppte av mig vid Audio Video och pekade ut vägen mot ishallen (fast jag hittar dit ändå, men han lyssnade inte på det örat). Dock ligger denna hållplats precis vid myrorna, så jag gick in där och kom ut med ett par håriga moonboots som jag ska ha till min barbar.
Gick till tygbutiken Affär´n där jag fyndade 9 meter gammelrosa ylle för bara 49 kr meter samt tråd som matchade om några bitar behövde sys synligare. Till byxorna köpte jag ett udda mullvadsliknande, relativt stumt tyg.

Det var när jag steg ut från butiken 16.35 och såg buss 3 köra förbi som jag insåg hur tungt 11 meter tyg är.
 Nästa buss skulle inte gå på över 20 minuter och det började bli lite rått i luften så jag gick tillbaka till hållplatsen vid myrorna, släpandes på tyget....hungrig. Gjorde några sökningar på västtrafiks webplats via min mobiltelefon och insåg att jag inte orkade gå mer, jag skulle få åka buss till Södra torget och byta till buss till Resecentrum för att sedan gå rakt över planen där till ett regiontåg som avgick 17.28. Hann med nöd och näppe med tåget. Ringde Malin som ska sy åt mig den här gången då sambon tycker att jag är för stressad. Hon kunde dock inte ta tyget på sin cykel, då hon inte hade cykelkorg idag. Jag började misströsta. Ringde sambon och bad honom möta mig vid station, mata mig samt ta med tyget hem till Malin, vilket han ställde upp på. Problemet var VAD jag skulle äta. Jag har mycket liten matlust nuförtiden och får nästan bara i mig skräp, förutom de få gånger jag faktiskt lagar mat själv. Men till slut blev det Burger King och allt eftersom blodsockret höjdes återkom livsandarna.
Jonny gick av spårvagnen när vi närmade oss Malin och jag fortsatte hem. Ringde David och berättade om de fantastiska stövlarna.
När jag kom hem hade vi fått avier om att våra paket kommit.
Ännu mer trådlöst nätverk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar