söndag 26 juli 2009

Hamburgare


Det var ett tag sedan, så idag blev det hamburgare med köpebröd och köpedressing.

Ta 100 g nötfärs med 10% fett per person. Skölj händerna i kallt vatten och forma till bollar som du plattar ut. Förbered tillbehören, till exempel lägg in bröden i ugnen på 100 grader. 
Jag gillar ekologisk tomat, inlagd gurka, rödlök, lagrad ost, sallad och köpedressing. Stek hamburgarna eller grilla dem. Lägg på salladen på den undre halvan av brödet, spritsa på dressing, lägg på lök. På med hamburgaren och omedelbart på med osten, jag gillar den halvsmält. Toppa med två tunna skivor tomat samt inlagd gurka om du vill ha. På med toppen och pressa. Har du haft för mycket dressing kan du behöva servetter. 
Drick Cola eller Ginger Ale till. Även gott med julmust.

Min burgare idag smakade verkligen sommar! Vet inte om det var det svenska nötköttet eller om det var de ekologiska tomaterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar