söndag 20 mars 2011

Bloggutmaning: 1. Mitt första lajv

Jag kör en bloggutmaning som jag hittat hos Kalashnicore.

Jag fick tänka en stund. Mitt första möte med lajv var lajvdokumentären "Den lekande Människan" som gick på SVT 1997. En vän på gymnasiet sa att han kunde visa mig lite vad lajv var och körde något som mer liknade ett ARG (alternate reality game) som utspelade sig på själva skolan och jag och några vänner spelade oss själva, men fick instruktioner och föremål av spelledaren.

När jag var 19 år och läste på en högskola i Helsingborg året efter gymnasiet lärde jag känna en vampyrlajvare i klassen och han tog under våren 2000 med mig till ett evenemang som anordnades av hans vampyrlajvsförening. Vampyrlajvet använde sig av rollspelsförlaget White Wolfs vampyrrollspel World of Darkness: Vampire - The Masquerade som förlaga. Lajvet skulle utspela sig under en kväll, men var en del av en längre kampanj.
Jag och min vän Jakob pratade om vilken roll jag skulle spela och vi kom fram till att det nog skulle fungera om jag spelade ghoul, en sorts tjänare till Toreadorprimogenen. Toreadorer är en vampyrklan som oftast har en konstnärlig läggning, en Primogen är en vampyr som företräder sin klan i ett råd som omger den som styr stadens vampyrer, den så kallade Prinsen eller Fursten (oavsett kön).
Jag minns inte vilka kläder jag bar, men jag tror det vara något fint och modernt. Jag minns inte heller vad karaktären hette. Jag spenderade kvällen i en stol på nedervåningen, där jag ritade av vad jag såg med färgpenna. Det var ganska spännande, men ingen wow-upplevelse.

Lajvet efter det var som Malkav ghoul hösten 2001 i Katrineholm.
Sedan som Malkavghoulen igen 2002 i Göteborg.
Första Fantasylajvet var Eldarna i Vargaland V 2003 utanför Lilla Edet.

Inte jag på lajvet, men som jag såg ut då.


Andra som kör bloggutmaningen

Urpsrungskaparen: Jeu de rôles
Bandbjörn
Kalashnicore.

3 kommentarer:

  1. Jättekul att fler hakar på, och att läsa om hur andra har halkat in i svängen :)
    Vampyrlajv har jag provat en gång, fast jag sov i en soffa halva lajvet så det var nog inte riktigt rätt. Ska bli kul att läsa din fortsättning.

    SvaraRadera