tisdag 3 juli 2012

Dirty Rice - bildcollage

Idag gjorde jag Cajunrätten Dirty Rice. Dirty Rice kommer från  Louisiana och Mississippi-regionen. Klicka här för recept. Klicka på bilden för en större version.


Jag tycker mycket om Dirty Rice, både då den innehåller kycklinglever som är en billig protein och vitamin A-källa och jag får en anledning att hacka selleristjälkar och känna mig som en stjärnkock. Smaken är rund och matig utöver cayennepepparen och rätten lägger sig fyllande och varm i magsäcken. Cajunkryddan har jag fått blanda ihop på egen hand då den inte fanns på vår lokala willys. Jag gör en ENORM omgång Dirty Rice då rätten passar för matlådor.


Cajun-liknande matlagning talar verkligen till mig och jag önskar att jag kunde hitta fler recept att anpassa och göra här hemma. Jag har självklart bastardiserat rätten. På grund av överkänslighet i familjen byts den gula löken mot motsvarande mängd purjolök och jag utesluter helt grön paprika. Det är synd då just lök-selleri-paprika anses vara en viktig grund för cajunmatlagning.


5 kommentarer:

 1. Ser gott ut! Får testa att göra den någon gång :)

  SvaraRadera
 2. ps. Den andra Greenen här :)

  SvaraRadera
 3. Jag kom ihåg det ^^ men testa gärna. Det gör inget om man inte gillar lever, det känns knappt.

  SvaraRadera
 4. Kan inte säga att jag äter kycklinglever ofta men har inget emot det så ska nog smaka gott :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undra om det finns någon svensk som äter kycklinglever "ofta".

   Radera