måndag 16 augusti 2010

Frozen Cheesecake - mjölkfri

Receptet tar minst tre timmar på grund av frysningen. Graden av LCHF-riktighet hånger ihop med vad och hur mycket man sötar. Har folk kört en lågkolhydratsdiet länge så smakar lite sött ganska mycket! Jag har ingen bild då kameran har laddat ur.

3 st ägg
3-4 msk flytande honung eller sötningsmedel
200 gram Tofrutti Creamy Smooth sojafärskost.
1 tsk vaniljpulver (eller mindre om det är bra kvalité)
2 dl Luftig Visp från Carlshamn Mejeri
6 st finncrisp

  • Smula finncrispen i botten på en tårtform med losstagbar kant.
  • Skilj äggulor och vitor åt och lägg dem i var sin skål.
  • Vispa äggulorna med honungen. Mosa sönder Creamy Smooth "osten" och blanda ner den tillsammans med vaniljpulvret. Här vispade jag för att fördela osten i smeten.
  • Vispa luftig visp tills den är...luftigt vispad. Det gick lätt. Rör ner grädden försiktigt i det du redan blandat.
  • Vispa först äggvitorna till ett hårt skum, något som är lättast med elvisp. Vänd ner dem jätteförsiktigt för annars går luften ur smeten.
  • Häll smeten över finnkrispsmulorna.
  • Ställ in i frysen i ungefär 3 timmar.
När du serverar är det gott om den fått tina lite och att man serverar ihop med bär, blåbär brukar många som kör LCHF äta.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

  1. Helt klart intressant, ska kika på vad Tofrutti & Luftig Visp innehåller i form av förtjockningsmedel och liknande.
    Spännande att det är surrågkex under, det tilltalar mig som har finska gener :)

    Tack för inspirationen!

    SvaraRadera