tisdag 20 november 2012

Bebis på fantasylajv i november


Jag och 6 månader gamla CC har varit iväg på ett lajv i Krigshjärtakampanjen. Luftskeppet som dök upp. Det har gått fantastiskt bra att ha med henne, hon har varit en enorm glädjekälla och verkar både ha varit nöjd med sina kläder, även om kragluvan åkt av just på bilden.

Sömn: Vi har sovit tätt ihop under ett duntäcke och en vit ryamatta från IKEA. Huset vi fick bo, Mitt Stora Skegg i var ganska välisolerat för att vara ett hus på ett lajvområde och vi hade en fotogenkamin från Jula som vi körde på kvällarna. Temperaturen dagtid låg runt 10 grader, på natten kanske 4, men inne i vårt hus var det helt ok.

Det fungerade även bra att för det mesta ha CC i en vävd sjal från Hoppediz så att hon fick vara med och interagera med alla vuxna på deras egen höjd, samt kunna vara varm och go på min kropp när hon sov sina tupplurar.

Mat: Eftersom CC är så liten ammade hon främst, så jag hade kläder som var anpassade för att det skulle gå ganska lätt att få fram bröstet. Dock ÄLSKADE hon maten som köket tillagade till evenemanget och åt med god aptit det mesta vi gav henne. Speciellt gott var en gryta som i basen var korn och öl! Flera gånger var det svårt att äta om ingen annan höll CC åt med då hon tog min sked och åt upp maten för mig.

Kläder: CC har haft lite känslig hy sen hon vaknade och var prickig en dag så en av tröjorna blev knappt använd då jag tyckte att den skavde mot hennes hals. Istället fick hon ha en extratröja i fleece som såg helt ok ut. Förklädet jag sytt var praktiskt ända tills dess att öglan som satt runt knappen i ryggen gav upp. På benen hade hon strumpbyxor och ullstrumpor i vuxenstorlek som jag vek dubbla efter tips från en annan sjalbärande mamma.

Blöja: Jag använde engångsblöjor som jag förvarade ihop med våtservetter i en korg med lock som var märkt med off-runan (som markerar att innehållet är privat, inte har med lajvet att göra). Jag bytte på henne på ett svart fårskinn som klarade sig utan att bli smutsigt och slängde sedan blöjorna i en soppåse. Momentet med soppåsen var svårast eftersom hon INTE var nöjd när vi bytte utan ville ut till folket där ute så fort som möjligt varje gång.

Humör: Fantastiskt! CC älskade dels att vara ute bland folk, att de hälsade på henne, klappade på henne och gärna lekte med henne. Att ingen pratade i telefon, eller sa "ska bara" eller "sen" till henne. Det var omedelbar behovstillfredställelse överallt. Hon gillade dessutom att ta och och undersöka många av dräkterna folk bar på lajvet. Dra i halsband med träringar och tygpåsar i, skramla med kedjor eller klappa blank plåt med små vantar. Det var härligt att se.

Jag kommer definitivt ta med CC på lajv igen. Får se om det finns något lajv nästa år som båda barnen kanske skulle gilla?

1 kommentar:

  1. Tjoho! Sånt här gillar jag! Bebisar och barn både kan och ska vara med på allt möjligt. Det mår de bara bra av! :-) Bra gjort och det var kul att läsa om hur du hade löst olika saker.

    SvaraRadera