fredag 22 mars 2013

Adria Richards

En svart kvinna inom "tech" i USA hör ett skämt hon uppfattar som brytande mot uppförandekodexen konventet hon är pås. Adria Richards som kvinnan heter, rapporterar männen som drar skämtet till konventet. Männen får en påföljd av konventet. Hon twittrar även om incidenten. Detta sker på söndagen. På måndagen bloggar hon om sin upplevelse. En av männen får sparken (från Playhaven). Företaget hon är anställd på (SendGrid) utsätts för en DDoS-attack, främst under onsdagen. Senare under onsdagen sparkar SendGrid Adria Richard. Läs lite om situationen här.

http://jezebel.com/5991792/woman-in-tech-tweets-about-sexist-dudes-in-tech-dude-get-fired-internet-meltdown-ensues

Rachel Sklar: The Firing Of Adria Richards Looks Like Kneejerk Appeasement To The Troll Armies

Alltså jag SKITER i vad folk tycker om Adria Richards och vad hon gjorde. De kan ha tusen idéer om vad hon borde gjort istället, men de var inte där.
 Det är fan inte ok att hon dödshotas, hotas med våldtäkt, att hennes jobb DDos-attackeras och att hon får sparken. Det ger hela teknikbranchen så förbannat dåligt rykte (som att det inte redan var illa nog). Dom har ont nog som det är om kvinnor, och ännu mer ont om kvinnor som inte är vita. Så de borde väl typ slicka hennes stövlar, eller nåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar