söndag 29 december 2013

Utlysta lajv: Made in Hessbrand

Nu i jul och nyårstider är det många människor som har mer fritid, där ibland arranglajvarrangörer. Jag antar att det är detta som leder till att flera lajv släpper mer information.

22-24 augusti - 2014 arrangerar Krgshjärtalajvet Made in Hessbrand i Halmstads medeltidsby. Lajvet arrangeras av Sara Zackrisson Andersson, Hanna Modin, Josefine Isaksson och Ola Johnsson. Hessbrand är en fattigare nation i Krigshjärtavärlden, affilierade med den kapitalistiska Gillet, en av de två sidorna av huvudkonflikten i Krighjärtavärlden Minea.

Under lajvet Made in Hessbrand befinner vi oss i en liten Hessbrändsk by dit ett Jakowskt företag flyttat delar av sin produktion på grund av de låga lönerna i landet. De flesta roller på lajvet kommer att utgöras av Hessbrännare som arbetar för företaget, samt några roller som är från andra delar av Dönland men inte kunnat få anställning någon annan stans. Arrangörerna lovar i sin innehållsförteckning konflikt, misär, relationsspel, sång på puben, fulengelska, bråk, slagsmål och strid, sjukdoms och skadespel samt obekvämt lajvande av den typen att man som spelare kan bli inlåst och inte kan förvänta sig att få sova hela lajvet på en och samma plats. Arbetet måste dessutom genomföras på riktigt.

Den roll jag själv funderar på är en Jakowsk eller Hessbrändsk arbetar från annan ort som har ett fängelsestraff bakom sig på grund av agressionsproblematik. En person som blir stämplad av sin omgivning på grund av handlingar i det förflutna och får ta de arbetet som anvisas. Som kanske släppts på villkorligt och måste rapportera in till en övervakare.
Någon som vill göra bättre ifrån sig, och som kanske kommer att misslyckas och trilla dit igen. Jag vill utforska negativa humörsvägningar och att inte ha makten över vare sin nutid, sin framtid eller sitt förflutna.1 kommentar:

  1. Who is the "emo" guy with the hairy legs?
    Nice outfit tho. I like the worn look. Very soldier like.

    SvaraRadera