lördag 30 januari 2010

Hos Essan.

Var hos Essan på inflyttningsfika, långt efter att dom flyttat in. Jag och BB var där i höstas också och pratade om livet och allt möjligt, men nu har hon och hennes familj precis fått renoverat så nu var det riktigt inflyttningsfika med massor av gott. Som en liten symboliskt gåva fick de en nybakad surdegsbaguette. Visade sig att Essan inte hade någon egen surdeg så nu ska hon och Adan få en del av min att mata.
 Jag vräkte i mig Frozen Cheesecake och kaffe. Det fanns även små kanelbullar, rulltårta, morotstårta och vanlig enkel sockerkaka, vilket Jonny alltid uppskattar.
Essan hade även några av de andra mammorna och deras bebisar som vi träffat genom Familjeliv på besök och BB uppskattade att kolla på dem, härma dem och liksom "dricka" dem med ögonen. Nu sedan vi kommit hem har hon övat en hel del på att stå utan stöd.
Det var, rätt och slätt, trevligt, speciellt att prata med andra kvinnor med barn, kvinnor i samma ålder som jag och som ju faktiskt, för det mesta har ungefär samma värderingar.

Ammade en gång bara under tiden vi var där, när BB behövde en paus från allt utforskande. Det går rätt upp och ner det där med amningen, ibland är det mycket, ibland är det lite.

På vägen hem insåg jag att jag glömt min handväska hos Essan, och då inser Jonny samma sak om sin ryggsäck, det innebar inga hemnycklar. Vi fick helt sonika gå av vid Grönsakstorget och ta vändande buss. Hela tiden sov BB i sjalen. Essan kom till Fyrktorget och gav oss väskorna så vi behövde inte ens gå av utan bussen vände åter in mot stan och vi kunde gå på femmans spårvagn i Brunnsparken och åka hem.

Till kvällsmat blev det rökt lax, kokt potatis, sallad med linfröolja och mellankokta ägghalvor med majonnäs för oss vuxna och hemlagad, finhackad gulasch med potatismos till BB.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar