lördag 11 augusti 2012

Creepers i lajvarkretsar

Talar ganska länge om ett aktuellt ämne som tyvärr även känns lite för aktuellt för även mig som avsändare. Creepers är personer som:

   whose behavior towards someone else makes that other person uncomfortable at least and may    possibly make them feel unsafe. - John Scalzi

Utlovade länkar i videon, jag rekommenderar dem som läsning för att förstå ämnet:

2 kommentarer:

 1. Jadå det här har man som lajvande tjej varit med om otal gånger, jag själv gillar en råare humor och det kan gå ganska långt innan jag blir stött. Dock kan individer missuppfatta hela jargongen och istället bara bete sig som svin.
  Men i mer än ett fall vet jag att dessa "creepers" senare har visat sig ha asbergers eller liknande (som ändå är rätt vanligt i alternativa hobbies) och då kan det vara svårt att veta hur man ska hantera det, är det illvilja eller en sjukdom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efter diskussionerna på FB har många tagit upp att de bakomliggande faktorerna, även om de kan vara intressanta, sällan är så relevanta när man blir utsatt. Det är till exempel nästan omöjligt att när det händer veta tex om creepern är farlig eller ofarlig.

   I min egen erfarenhet har personer med Aspergers sällan problem att förstå om någon förklarar för dem att vad de gör upplevs obehagligt och kan därmed korrigera sitt beteende. Men det ska inte vara någon plikt för en person som blir utsatt att vara den som förklarar.

   Radera