tisdag 7 december 2010

Vad "...två folk" handlar om

Jag och Nathan Hook planerar att arrangera ett lajv tillsammans som ska gå av stapeln 30 juni - 3e juli 2011.
Lajvets genre är könsrollsfantasy, en genre jag tidigare arrangerat inom i och med Återspeglingar: Dimmor över Ethavattnet och Återspeglingar 2: Grusgudars land.

Lajvets yttre handling
Denna gång befinner vi oss  ett alternativt 500-tal. Den romerska republiken firar snart sitt 1000 år, men dess utveckling har den senaste tiden befunnit sig på ett svagt sluttande plan. Kvinnor har vunnit ett fåtal rättigheter under de senaste två hundra åren men i gengäld har en backlash ägt rum, mot mer konservativa "familjevärderingar".
Kristendomen är av olika skäl blott en sekt bland flera andra.

Så nu befinner sig en liten grupp romare, med både manliga och kvinnliga soldater ibland dem tillsammans med sina slavar på en främmande ö. Ön ligger där Irland befinner sig i våran värld, men det folk som de finner där, Tautha de Ailuros, har en kultur som är distinkt annorlunda den keltiska. Man kan tolka det som att Romarna anlänt till Amazonernas ö.

I vår berättelse representerar Romarna till viss del oss själva, men även mer renodlat kolonisatörer av Brittisk modell eller Kulturimperalister av Amerikansk modell. Tautha får istället ta sina förebilder från de könseparatistiska Talibanerna i Afghanistan, men med inverterade könsroller.

Detta lajv har därmed fått namnet "...två folk"
Jag utgick ifrån Dickens A tale of two cities, vilket blev "A tale of two peoples"/"En berättelse om två folk" 
Men dubbelnamnet blev för långt så för att korta bestämde jag och Nathan oss för: ....two peoples/...två folk.
De tre punkterna är då med för att markera den del av titeln som "saknas".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar