onsdag 5 juni 2013

Tålamod är en ändlig resurs.

Tålamod är inte en oändlig resurs, den tar förr eller senare slut. Sen laddas en med tålamod igen, om det inte prövas på ett tag. Mat, sömn, vila och trevligt umgänge med goda vänner laddar de så kallade batterierna på nytt. En dag tog mitt generella tålamod med folk som inte bekämpar patriarkatet slut. Jag har ett medgivande för unga människor, men någonstans mellan 17 och 19 tänker jag mig att man ska ha orienterat sig något om hur läget ser ut för kvinnor i världen, vad feminism egentligen betyder och vad sexism är.

Jag har litet till inget tålamod för:

Folk vars skäl att inte vara feminister är att de en gång träffat en feminist som var otrevlig. Eller att de läst en text av en feminist som de uppfattade som otrevlig. Eller att de hört ett rykte om en otrevlig feminist.
Jamen det är väl klart att det finns otrevliga feminister. Vi är människor precis som alla andra.

Jag önskar att jag kunde förklara det här bättre, men tyvärr blir jag för arg när män gör sådär, för det är nästan alltid män. Folk ska inte behöva vara trevliga i all oändlighet för att slippa förtryck. Väldigt mycket kamp för positiv förändring har skett med metoder som knappast kan kalla trevliga.

Det finns massor med trevlig feminister, utmärkta pedagoger inom feminismen och en hel del diplomatiska begåvningar. De driver också bloggar och en hel del av dem har även skrivit böcker. Ingen hindrar den som är sant intresserad att låna en sådan bok eller läsa en sådan blogg.

Idag skrevs följande om mig:

"Jag har också länge undrat varför hon provocerar mig men jag har nu lyckats blotta vad det är. Hon har erkänt att hon är ute efter att sprida konflikt, inte att få folk att vara med i kampen om kvinnors bästa, få folk att förstå. Karin är en av dessa som aktivt sprider missämja och hat runt sig, hon är därför en farlig och oberäknelig person som tar varje tillfälle i akt att förolämpa folk utan att komma med riktiga argument. Hon är faktiskt farlig då hon rent av ökar den rädsla och otrygghet som okunniga har inom detta området och därför gör processen onödigt smärtsam för båda "sidor" i kampen."4 kommentarer:

 1. Mänskan som skrev den där kommentaren till dig är faktiskt dum. I huvudet. Svårt att ha tålamod med sådana. Jag förstår att du är vred.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan, när jag konfronteras med honom, förvånas av att han vill så rätt, men att det blir fler. Men jag tror på att han ändå för en kamp åt (ungefär) rätt håll. Han har intresset i alla fall!

   Radera
 2. Nä men Karin nu får du verkligen be om ursäkt. Jag föreslår att du använder en av dessa bilder: http://nojesguiden.se/blogg/nanna-johansson/det-var-inte-meningen-att-lata-arg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. :-D Bilderna gjorde succé bland mina vänner.

   Radera