söndag 2 mars 2014

Prolog 2014 - Lördag

Slog upp mina blå i hotellsängen av att min rumskamrats larm ringde. Åt en utmärkt och mjölkfri hotellfrukost, soygurth och perfekta löskokta ägg. Kramar och samtal om vilka som blir ombedda att spela befälsroller och vilka föreställningar arrangörer har när de tänker ut i förväg hur ett befäl ska vara.

Sedan var det presentation av det kommande årets lajv i det stora rum som kallas för Box 1. Flera intressanta projekt och jag förbannade lite att jag lite redan spikat vilka lajv jag ska satsat på i år. Trenderna verkar vara förmedeltid och 30-40 talet. 

Jag kanske länkar några trailers lite senare.
Gedda gjorde Granlandstrailern
13.00 besökte jag en Workshop som hette "Att spela en skitstövel" som hade flera beröringspunker med min egen workshop om att spela en kvinnlig antagonist. De som höll i workshopen var folk jag kände så som Ola, Sara, Hanna och Josefin. Superproffsigt föreläst, intressanta filmklipp på olika skitstövlar, där ibland House och Umbridge samt en strukturering av dessa karaktärers uttryck, motivationer och djup. Definitvt något jag kan låna av för att analysera mina egna karaktärer.
Anna och Eva är ett radarpar, varav jag känt Anna i flera åt. Hon bloggar även som Setsuna Ceras och gör en podd för Meganörd. De höll en kortare föreläsning om att spela kvinnor med makt. En reflektion jag har där är att de lajvare som beter sig illa mot en när man ska spela i maktposition väldigt sällan motiverar det för sig själva med att de ogillar en som kvinna. Istället kommer de att ha någon annan ursäkt för varför man inte duger eller ska bestraffas in eller offlajv, men det är ett kriterie de inte skulle döma en man lika hårt för, eller är en egenskap kvinnor oftare har.

En, eh, konstellation jag ingår i har precis släppt lajvet Landsväg vilket ledde till jättepepp deltagare och en spelning med sånger som hör till den världen.

Fyra musiker, två män, två kvinnor, utklädda till Grävare sjunger på scen.
19.00 utvecklade jag mitt skillset genom att Agnes fick lära ut ett riskhanteringsverktyg till en liten grupp. Bra med det var att vi hade Agnes fulla uppmärksamhet. Redan tidigt in i riskhanteringen för vårt påhittade projekt insåg vi hur mycket som kan undvikas genom en omdesigning av scenariot efter en tidig riskidentifiering.

Sist på kvällen 22-00 höll jag i en workshop om moderna och hemska scenarion med en filmisk touch. Bland annat byggde vi stämning med hjälp av färgsatt ljus, musik och masker. Nu har jag funderat vidare kring hur jag skulle kunna utveckla den workshopen så att jag aktiverar deltagarna mer och tänker att om jag delar upp dem i par och låter dem öva på hur man gör en ofarlig stagefightingörfil.

Jag somnade strax före två, därför uppdaterar jag först nu på söndagen.


1 kommentar:

  1. Vad är soygurth för något ?

    Sojayoghurt är ätbart men vad åt du för något ?

    SvaraRadera