Zucchini från odlingslotten. |
Gårdagens lunch: Zucchinisoppa
Gul lök ersätts i det här hushållet med purjolök på grund av sambon, smör ersätts med mjölkfria milda på grund av dottern. Så som vi gjorde den var den helt vegansk, zucchinin kom från vår egen odlingslott och hade cyklats till oss av vår vän Anna-Karin som är en av de som delar odlingslotten med oss. Om någon har ett betalt industridesignerjobb åt vår vän är hon intresserad.
1 purjolök
1 zucchini eller squash
Matfett
salt
peppar
timjan
1-2 dl grädde/Oatlys havremjölk/mjölk
Hacka purjolöken och skölj den för att inte få med sand och jord i maten. Skala zucchinin om skalet är det minsta tjockt. Jag gjorde inte det och det sänkte betyget på soppan.Hacka zucchinin i sockerbitstora kuber.
Smält smöret i en gryta. Lägg i purjolöken och låt den mjukna. Lägg sedan i zucchinin och låt fräsa en kort stund.
Gör 7,5 dl grönsaksbuljong, slå över. Krydda med salt, peppar och smula ner timjan efter smak (en tesked?)
Låt koka på medelvärme i 20 minuter. Häll på mjölk eller havremjölk eller grädde, 1-2 dl. Rör gärna ner lite extra smör på slutet.
Jag fann att min egen skål med soppa både behövde lite extra timjan och en halv klyfta hackade vitlök som jag la i och rörde ner. Till detta åt vi nybakt vitt bröd med Mjölkfria Milda på. Smörgåsarna doppades i soppan.
Läs även andra bloggares åsikter om zucchini, soppa, mat, recept, veganskt, havremjölk
Gillas, enkelt och helt i min smak :) Bra tips, sparas!
SvaraRaderaLåter mums! *sparar*
SvaraRadera