torsdag 23 september 2010

Mjölkfri Kladdkaka med chokladpudding

Kladdkaka med ett lager chokladpudding och ett lager ohojsås. 

1 dl smält mjölkfria milda
2 st ekologiska ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Chokladpudding
ICA:s Chokladpudding


Smält ca 100 gram mjölkfria milda i en kastrull på spisen. Låt detta svalna och vispa under tiden äggen och sockret poröst. Blanda i en annan skål de torra ingredienserna, sila gärna mjölet och kakaon så eventuella klumpar försvinner. Blanda ner matfettet i smeten och rör sedan försiktigt ner de blandade torra ingredienserna. Häll ner smeten i en springform och grädda i ugnen i 20 minuter på 175 grader.

Låt kladdkakan svalna. När den är sval, helst kall blandar man chokladpuddingspulvret med rismjölk, ungefär 4/5 av den mängd vätska som står på paketet (5 dl blir 4 och 2,5 dl blir 2). Häll på chokladpuddingen ovanpå kladdkakan i springformen och ställ in det hela i kylen. När chokladpuddingen stelnat tar man bort den stöttande kanten på springformen. Garnera med ytterligare choklad, jag använde sås, men flagor kan både vara snyggt och gott. Se upp med innehållet så du inte flagar på mjölkchoklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar